д-р Чавдар Нинов

Д-р Чавдар Нинов, Ph.D, Доктор по Медицинска Натуропатия, Основоположник на Миопунктурата, Член на Английската Кралска Асоциация по Акупунктура и на Интернационалната Гилдия на Натуропатичните Иридолози.

Д-р Чавдар Нинов е създател на революционната терапевтична система Миопунктура (Мускулно-Периостална Пунктура). Завършил е Националната Спортна Академия, семестриално Медицина и четири годишният Английски Натуропатичен Колеж в Хъл- Йоркшир. Доктор по Натуропатична Иридология.

Специализирал е Акупунктура и Чи Гунг в Китай, Японска Акупунктура, Рейки и Шиатсу в Япония, Системата за Интрамускулно Стимулиране на Проф. Гън в Канада, Хиропрактика в САЩ, Ортопедичната система на Проф. Сириакс във Франция, Консервативна Спортна Травматология с Проф. Марк Мартенс в Белгия, Иридология и Натуропатия в Англия, Санди Мурти в Бали-Индонезия и др.

През последните 28 години, д-р Нинов експериментира и прилага различни конвенционални и интегративни форми на физическата медицина с цел да намери един оптимален модел на лечение на най-масовите страдания на модерното общество. Той комбинира акупунктурата с мануалната терапия, двигателната рехабилитация с физиотерапията, психотерапията с натуропатията.

В резултат, след многото специализации и хиляди успешно лекувани пациенти във всички точки на планетата д-р Нинов създава своята уникална терапевтична система – Мускулно-Периостална Пунктура - Миопунктура™, където перфектно са съчетани лечебните убождания с лекуващите ръце.

Д-р Нинов вярва, че човешкото същество е най-съвършенното творение на Природата и може да бъде лекувано успешно само от друго такова съвършенно творение – друго човешко същество. Той вярва, че човешките ръце ръководени от разума и кармично натрупаният подсъзнателен опит са най-важният инструмент в медицинското изкуство.

Като модерен акупунктурист, мануален терапевт и иридолог, дори и използвайки неконвенционални диагностики и терапии, д-р Нинов се базира на солидни научни концепции възприети от съвременната физиология и клиника. Да, някои от неговите теории са все още хипотетични, но да не забравяме, че почти всички традиционни концепции прилагани в модерната вътрешната медицина и хирургия са също хипотетични и ненапълно научно доказани.

В своята работа д-р Чавдар Нинов и неговия екип акцентират на сериозни проблеми като:

  • Tежки следтравматични и следоперативни двигателни разтройства.
  • Хроничната мускулно-скелетна болка.
  • Ускорена костна консолидация и регененириране на ставните хрущяли.
  • Възтановяване на централно смутената мускулна регулация.
  • Подтискане на следоперативната мекотъканна хиперплазия.
  • По-добра адаптация на пациенти с протези и много други...

Този оригинален метод беше приложен с голям успех в ранната диагностика, експертизата, интензивната терапия и профилактиката на много световни професионални атлети покорили върховете на повече от двайсет олимпийски спорта.

Олимпийски и световни шампиони като Бианка Панова, Янина Батирчина, Елена Витришенко, Любомир Герасков, Боряна Стоянова, Йорданка Донкова, Митко Гръблев, Асен Златев, Роберт Ван Де Вале, Хейди Ракелс, топ тенисисти като Ксавие Малис, Дик Норман, Ким Клайстерс, големи голф плеъри като Йън Ууснам и Хосе Мария Оласабал, футболни отбори като АС Милан, ФК Андерлехт, ФК Левски с играчи като Руут Гулит, Марко Ван Бастен, Даниеле Масаро, Карло Анчелоти, Франко Барези, Стефано Боргоново, Жозип Вебер, Енцо Шифо, Франки Фарина, Аурелио Видмар, Наско Сираков, Боби Михайлов, Александър Марков, Лъчезар Танев и други. Много от тях дължат голяма част от своите успехи и спортно дълголетие лично на д-р Нинов...

Известният швейцарски клиницист Проф. Цолнер твърди, че „няма по-голяма задача от тази на лекаря, лекуващ човешката болка“...

В контекста на това твърдение, постоянното търсене на нови по-успешни, по-малко травматични и по-хуманни методи за лечение на болката е идеалът на всички онези отдадени на професията си медици, търсещи пътят към по-дълъг и по-качествен живот за така болното ни човечество...

...Това е философията на д-р Чавдар Нинов и неговият екип. В това се състои и тяхната мисия...

Контакт

София 1407,
ж.к. "Лозенец",
бул. "Черни Връх" 32 Г

Телефони:
02 / 968 18 18
0886 / 12 17 32
0889 / 89 58 37

пишете ни